Vuosi on jälleen vaihtunut ja talvilomat ovat parhaillaan käynnissä ympäri Suomea vuorottain. Kaikesta huolimatta Agon-lehden toimituksessa paiskitaan töitä edelleen kovalla tohinalla kovasta pakkasesta huolimatta. Vuoden ensimmäisen numeron aloittaa Rovaniemen Lyseonpuiston lukion opiskelijoiden kokemuksien pohjalta koottu kirjoitus ”Lyseonpuiston lukion nuoret filosofisten kysymysten äärellä Helsingissä”. Opiskelijat osallistuivat Helsingissä pidettyyn Nufit-tapahtumaan 19-20.1.2018. Tapahtuman annista ja kokemuksista itse kirjoituksessa tarkemmin. Toisena on vuorossa Salomo Juupaluoman toimittama haastattelu kirjailija Ossi Nymanilta. Nyman tuli tunnetuksi tiukkaakin keskustelua ja kohua herättäneen työttömyyden ideologian pohjalta. Ossi Nyman vieraili Rovaniemellä joulukuussa 2017 pitämässä keskustelutilaisuuden Rovaniemen kaupungin kirjastolla, jonka pohjalta myös lehden kolmas reportaasi tapahtumasta jatkaa hyvin Nymannin haastattelun pohjalta. Reportaasin ”Irtiotto työyhteiskunnan dikotomioista – tapaus Ossi Nyman” ovat toimittaneet Salomo Juupaluoma ja Kosti Joensuu. Neljäs kirjoitus on suoraan edellä mainitun mestarin kirjailija Ossi Nymanin kynästä – kolumnikirjoitus jossa ollaan vielä kerran aktiivimallia vastaan. Ossi Nyman -teeman paketoi osuvasti Aleksi Poikelan kirjoittama arvostelu kohua kohukirjailijan kohukirjasta.

Pienenä yhtenäisteemana tässä numerossa on myös kolme julkaisua koskien elämäntapoja ja fyysistä harjoittelua. Filosofian opiskelija Hansi Harjunharja kirjoittaa siitä, minkälaisin askelin elämäntapamuutoksia olisi tehtävä; Aki Kolu pohtii kohtuullisuuden ja mielenmaltin luonteenpiirteitä harjoittelun järkevöittämisessä; ja haastattelussa on myös monialainen urheiluvalmentaja ja kuvataiteen lehtori Juha Olli.

Vuoden ensimmäisen numeron päättää viime vuoden puolelle ilmestyneen Graham Priestin logiikkaa koskevan teoksen arvostelu. Teoksen annista tarkemmin itse arvostelussa.

Talvisin terveisin,

Olli Koskela, päätoimittaja Agon-lehti, Pj. Agon ry ja

Aki Kolu, päätoimittaja Agon-lehti